h

SP geschokt over situatie medewerkers Cardia

17 februari 2011

SP geschokt over situatie medewerkers Cardia

De SP heeft vragen gesteld aan wethouder Klein (CDA) vanwege verontrustende berichten over de werknemers bij de thuiszorginstelling Cardia. De werknemers van de thuiszorginstelling worden voor de keuze gezet om minder geld te verdienen of ander werk te zoeken. De SP is geschokt over dit oneerlijke voorstel. “De medewerkers die jaren met hart en ziel gewerkt hebben in de thuiszorg betalen de rekening van het aanbesteden en de marktwerking in de thuiszorg. Alle rechten die ze opgebouwd hebben worden gewoon overboord gegooid.”, aldus SP raadslid Bart van Kent.

De medewerkers van thuiszorginstelling Cardia worden een contract aangeboden waardoor zij meer dan 10% van het salaris inleveren. De medewerkers van Cardia zijn niet de enige, ook kreeg de SP soortgelijke signalen van werknemers bij Meavita en de Respect-zorggroep. “Het geval van Cardia lijkt niet op zich zelf te staan, door aanbesteding zijn de arbeidsvoorwaarden en de kwaliteit van de thuiszorg in Den Haag alleen maar verslechterd. We moeten hiervan af en de mensen in de thuiszorg gewoon een fatsoenlijk loon betalen, want dan verdienen ze.”, volgens Van Kent.

Al jaren is de SP kritisch over marktwerking in de thuiszorg. Dankzij de SP zijn vorig jaar drie wetten aangenomen die een einde kan maken aan de marktwerking in de thuiszorg. Bart van Kent hoopt dat de gemeente in Den Haag hier nu ook eindelijk eens naar gaat handelen. “We kunnen nu eindelijk er voor zorgen dat er kwalitatieve goede zorg komt. Want thuiszorg is meer dan alleen schoonmaken. De thuiszorg moet weer menselijk worden.”

De schriftelijke vragen die de SP stelt over Cardia

U bent hier