h

Nieuws van de afdeling

27 februari 2024

Oproep aan sociale huurders! Wat betekent de huurverhoging voor u?

Foto: SP

Vanaf juli zijn de Haagse woningcorporaties Hof Wonen, Haag Wonen en Staedion van plan de huren met 5,3% te verhogen. Huurdersorganisaties van deze corporaties hebben zich uitgesproken tegen dit plan, aangezien veel huurders deze huurverhoging niet kunnen opbrengen. Een motie van de SP die de wethouder opriep om zich solidair te verklaren met de huurdersorganisaties en dit signaal duidelijk over te brengen aan de woningcorporaties is vorige week aangenomen door de Haagse gemeenteraad.

Lees verder
30 januari 2024

Lees hier ons initiatiefvoorstel 'Voor een veilig Moerwijk'

Foto: SP

Goed nieuws: ons initiatiefvoorstel ‘Voor een veilig Moerwijk’ is met unanieme steun aangenomen! Dit voorstel hebben we samen met bewoners uit Moerwijk geschreven die bezorgd zijn over of de staat van hun wijk. Hierdoor zal er nu meer ingezet gaan worden op veiligheid voor kinderen, jongeren en volwassenen. Lees hier het volledige voorstel.

Lees verder
4 januari 2024

Zal de raad leren van Amare? Laat Zuidwest een test zijn

Foto: SP / Jean Pierre de Breed

Het bouwplan Steenzicht-Ruimzicht, het eerste deel van megaproject Dreven-Gaarden-Zichten, is onlangs van tafel geveegd door de rechter. SP-fractievoorzitter Lesley Arp vergelijkt de overhaaste besluitvorming rond dit plan met het foutencircus rond Amare. Onderstaande opinie verscheen op 4 januari 2024 in weekblad Den Haag Centraal.

Lees verder
22 december 2023

Inbreng Amare: Bijzonder Complex

Foto: SP

Op 21 december 2023 debatteerde de raad over het rapport ‘Amare: Bijzonder Complex’. Het rapport is het resultaat van de allereerste raadsenquête van de Haagse gemeenteraad, over een slepend en zeer kostbaar prestigeproject. Ons raadslid Lesley Arp sprak in het debat de volgende tekst uit en diende twee voorstellen in, die beiden werden aangenomen. 

Lees verder
22 december 2023

Reflectie op begroting

Foto: SP

Waar gaat Den Haag naartoe de komende jaren? Lees hieronder de spreektest van ons raadslid Lesley Arp over de gepresenteerde begroting 2024-2027, die hoort bij het nieuwe coalitieakkoord.  

Lees verder
6 november 2023

Actie: Sint voor ieder1

Foto: SP

Beste kameraden, binnenkort is Sinterklaas weer in het land en helaas is het zo dat er in Den Haag nog vele gezinnen zijn waarbij de schoentjes van de kinderen helaas leeg blijven. Daar gaan we dit jaar weer proberen verandering in te brengen. Doe mee!

Lees verder

Pagina's

U bent hier