h

2e termijn Stationsweg/Wagenstraat

28 september 2000

2e termijn Stationsweg/Wagenstraat

Afgelopen woensdag werd de 2e termijn besproken van het plandocument Wagenstraat. De grote leefbaarheidsrace van de gemeente om tot een Haags Quartier Latin te komen. Reeds eerder heeft de SP aangehaald dat een Quartier Latin niet maakbaar is, maar spontaan zal moeten ontstaan. Huidige bewoners worden hun wijk uitgejaagd om plaats te maken voor studenten en nieuwe stedelingen. Te gek voor woorden natuurlijk.

Opvallend was wederom het gebrek aan inspraak welke de bewoners mochten hebben. Een select clubje mocht zich in vertrouwelijkheid buigen over de plannen uit de koker van Noordanus. Ruim 75% van de panden die onder de Wet Voorkeursrecht Gemeenten vallen worden gebruikt door allochtone ondernemers. Vaak weten zij niet dat hun nering en vergunning op het spel staan. Ingrijpende veranderingen, terwijl zij niet mee mogen praten. Tevens worden er in verband met overlastproblematiek van 5 horeca ondernemers de vergunningen ingetrokken. Ingrid Gyömörei is op de criteria blijven hameren, alleen politierapporten tonen volgens haar bewezen overlast aan. Noordanus heeft kans gezien tot in 2e termijn te weigeren om op deze criteria in te gaan. Ingrid's vasthoudendheid heeft gewerkt; hij komt nu met een notitie aangaande de overlastproblematiek en de te stellen criteria. Volgens een eerder in een krant (1997) door Noordanus gedane uitspraak "wordt het weer Hollands rond het Hollands Spoor".

Met het wegwerken van 75% van de allochtone ondernemers in deze wijk en bedenkelijke uitspraak!

Zie ook:

U bent hier