h

Vragen over de aankoop Dreeshuis

26 juni 2002

Vragen over de aankoop Dreeshuis

Geachte voorzitter,

Naar aanleiding van diverse krantenberichten en de uitzending van TV West van 26 juni 2002 leg ik u de volgende vragen voor:

In de uitzending van TV West werd aandacht besteed aan de aankoop van het woonhuis van oud-premier Drees, aan de Beeklaan 502. In de uitzending werd gemeld dat het pand is aangekocht en voor een half jaar wordt geparkeerd.

1. Bent u bekend met genoemde uitzending?
2. Klopt het dat, zoals genoemd in de uitzending, het pand is aangekocht door NV Woningbeheer?
3. Sinds wanneer is het gebruikelijk dat een fractievoorzitter uit de Haagse gemeenteraad, NV Woningbeheer benaderd om een pand aan te kopen en een half jaar te parkeren?
4. Wat is de mening van het College over een dergelijke gang van zaken?
5. In eerder door mij gestelde mondelinge vragen aangaande NV Woningbeheer, werd mij verteld dat de taakstelling van de NV Woningbeheer gelegen is in zelf de broek ophouden en marktconform werken. Hoe past de aankoop van pand Beeklaan 502 hierin?
6. Welke partij draagt de financiële lasten van 6 maanden rente en aflossing?
7. Welke partij draagt de kosten koper, taxatierapport etc?
8. Wat is de mening van het College dat gemeenschapsgelden en gemeenschapsmiddelen gebruikt worden om een privé plan van een fractievoorzitter te verwezenlijken?
9. In de diverse media wordt gerept dat de woonfunctie wordt omgezet in een museumfunctie. Waar dient deze omzetting van functie naar mening van het College besproken te worden?
10. Welke criteria worden getoetst bij het onttrekken van een woning aan de voorraad?
11. Indien de plannen van een museum aan de Beeklaan verwezenlijkt worden, op welke post gaan de structurele kosten drukken?

In afwachting van uw reactie,

Ingrid Gyömörei, raadslid SP

U bent hier