h

Aanschrijving NV door Gerechtigheidsdeurwaarder

16 juni 2003

Aanschrijving NV door Gerechtigheidsdeurwaarder

De volgende tekst is aan de heer Lambert Roos, directeur Woningbeheer NV aangeboden, tezamen met een onderzoeksrapport van de SP.

Den Haag, 16 juni 2003

Heden de zestiende juni van het jaar 2003 verscheen voor mij, Valentijn van Eygenhuysen (hierna te noemen V.v.E.) gerechtigheidsdeurwaarder te Den Haag, Mw. I. Gyömörei, lid der gemeenteraad van s Gravenhage, als vertegenwoordiger van de Socialistische Partij.

Genoemd raadslid toonde mij een onderzoeksrapport betreffende Woningbeheer NV als participant in het traject Particuliere Woningverbetering. In deze Bijzonder Ondeugdelijk Rapportage (hierna BOR genoemd) wordt gesteld dat de organisatie van het bouwwerk, dat Woningbeheer NV is, op dermate gebrekkige wijze is gestut, dat dit een gevaar oplevert voor alle Hagenaars met een eigen huis.

Uit hoofde van mijn zelfbenoemde functie als gerechtigheidsdeurwaarder is het aan mij om Woningbeheer NV aan te zeggen de hier volgende gebreken op korte termijn te verhelpen:

1. De communicatiepijler (waarop de hele structuur van informatieverstrekking aan de Haagse huiseigenaar in de PWV is gestut) is te laag afgesteld. Extra inspanning is noodzakelijk om deze communicatiepijler op een hoger niveau te brengen.

2. De deskundigheidspijler (waarop de redelijkheid van de door Woningbeheer NV uitgegeven Bouwkundig Onderhoudsrapporten berust) is aan rot onderhevig en dient ten spoedigste vervangen te worden.

3. De verwevenheidpijler (binnen Woningbeheer NV gebruikt als stut c.q. kapstok voor de gedragen petten (subsidieverstrekker, bestuurder van Verenigingen van Eigenaren, intermediair van aanbestedingen, controleur van de werkzaamheden, vastgoedbeheerder etc.) is zonder bouwvergunning van de SP opgetrokken. Bovendien staat deze stut te hoog afgesteld waardoor het hele Bouwwerk van Woningbeheer NV zwaar overhelt richting "grote markt".

Ik sommeer u dan ook namens mijn cliënt, de Socialistische Partij / afdeling 's-Gravenhage, om genoemde gebreken als vermeld in de rapportage van de SP, zelf op zo kort mogelijke termijn te verhelpen. Hetwelk, bij voorkeur, mag gebeuren in overleg met en onder gebruikmaking van de expertise van mijn cliënt.

Indien u geen gevolg geeft aan verbetering van in bovengestelde gebreken verleen ik de BouwPloeg van de SP, als middel van sanctie, toestemming om gebreken in verder overleg met de bewoners van Den Haag te verhelpen en persoonlijk aan uw stutten te komen trekken.

Bekend gesteld op 16 juni 2003 aan Woningbeheer NV door:

Valentijn van Eygenhuysen
Gerechtigheidsdeurwaarder te 's-Gravenhage

U bent hier