h

Mondelinge vragen over NV Woningbeheer

27 november 2003

Mondelinge vragen over NV Woningbeheer

Uit een artikel in de Haagsche Courant van 26 november, en uit de beantwoording van een eerdere serie schriftelijke vragen blijkt het College een brief te hebben geschreven naar de Raad van Commissarissen van NV Woningbeheer. Ingrid Gyömörei stelde de volgende mondelinge vragen in de Raadsvergadering van 27 november:

Naar aanleiding van een artikel in de Haagsche Courant van 26 november 2003. Hierin en vanuit de beantwoording van mijn schriftelijke vragen lees ik dat het College van Burgemeester en Wethouders een brief heeft geschreven aan de Raad van Commissarissen van NV Woningbeheer. Hierin uiten zij hun zorgen over de recente krantenartikelen en de mogelijke daaruit voortvloeiende imagoschade voor de onderneming. Hierin doet het College een aanbeveling om een en ander nader te laten onderzoeken.

  • Bestaat deze aanbeveling slechts uit een aanbeveling, of heeft een meer dwingende status?
  • Is er in de brief een datum gesteld, waarop er van de Raad van Commissarissen een antwoord wordt verwacht? Zo ja, op welke termijn? Zo nee, wat is dan volgens het College de status van de verzonden brief? Heeft u in de brief aanbevelingen gedaan over te gaan tot een gevraagd onderzoek of is een en ander vrijblijvender gesteld? Indien de brief niet vrijblijvend gesteld is, welke sancties of maatregelen volgen bij niet uitvoering van door het College gevraagde?
  • Wat is de inhoud van de aan de Raad van Commissarissen verzonden brief? Krijgt de Raad hier een afschrift van? Zo ja wanneer? Zo nee, waarom niet?
  • Indien de Raad van Commissarissen de door het College verzonden brief naast zich neerlegt en niet overgaat tot enig intern noch extern onderzoek, wat zullen dan verdere stappen zijn die door het College zullen worden ondernomen?
  • Ingrid Gyömörei
    SP fractie

    U bent hier