h

NV Woningbeheer: jarenlang onduidelijk gehandeld met gemeenschapsgeld

1 november 2003

NV Woningbeheer: jarenlang onduidelijk gehandeld met gemeenschapsgeld

Met de artikelen in de Haagsche Courant van 1 november 2003, wordt jarenlang onderzoek bewaarheid. Al meer dan drie jaar wordt NV Woningbeheer kritisch gevolgd door de Haagse SP gemeenteraadsfractie. Er liggen al twee rapporten gemaakt door de SP naar aanleiding van aanhoudende klachten die binnen kwamen via de hulpdienst. Sinds 2000 wordt het College bestookt met schriftelijke vragen. Via de commissie SWE is door Gyömörei al op 20 december 2001 aan de bel getrokken dat monumentale panden voor een fractie van de prijs werden over gedaan aan NV Woningbeheer.

Naar aanleiding van de voorgenomen verkoop van de aandelen van NV Woningbeheer is er op 13 februari 2003 door de fractie een motie ingediend om te komen tot het instellen van een raadsonderzoekcommissie. Toen al werd er geconstateerd dat er veel onduidelijkheid bestond over het totale bezit aan panden en gronden. Eerder onderzoek leerde dat de door NV Woningbeheer voorgelegde lijst niet klopte met een eerdere lijst van panden en gronden die Gyömörei had ingezien bij de directie. De wethouder gaf destijds toe niet op de hoogte te zijn van het werkelijke bezit en heeft een, naar het zich nu laat aanzien, te beperkt onderzoek in laten stellen.

“ Met de berichtgeving van vandaag wordt duidelijk dat er een heleboel zaken op zijn minst dubieus te noemen zijn. Ik stel dan ook voor een uitgebreid onderzoek te laten verrichten door een extern accountantskantoor. Er is jarenlang onduidelijk gehandeld met gemeenschapsgeld. Volgens mij zijn de misgelopen bedragen groter dan de in de krant genoemde 2,5 miljoen gulden” aldus Ingrid Gyömörei.

U bent hier