h

NV Woningbeheer op de Mipim in Cannes

11 november 2003

NV Woningbeheer op de Mipim in Cannes

De Mipim is een internationale vastgoedbeurs in Cannes. Directieleden van de NV Woningbeheer hebben daar in 2000 een bezoek aan gebracht, en ook de Haagse wethouders zijn er één of meerdere keren geweest. Ingrid Gyömörei stelde de volgende vragen:

Gemeenteraad van Den Haag
Spui 70
2511 BT Den Haag

Den Haag, 11 november 2003
Ingevolge het betreffende artikel, van het Reglement van Orde voor de vergaderingen van de raad van de gemeente ’s-Gravenhage stel ik u de volgende vragen:

Naar aanleiding van artikelen in de Haagsche Courant, van 8 november 2003 'Het vrije leven van Woningbeheer' en 'Een spagaat van Transvaal tot Cannes'.

1. In 2000 hebben directieleden van de NV Woningbeheer een bezoek gebracht aan de Mipim in Cannes. Wat is naar de mening van het College de toegevoegde waarde voor een bedrijf als NV Woningbeheer om deel te nemen aan deze vastgoedbeurs? Was de gemeente op de hoogte van de deelname van directieleden aan de Mipim?

2. Naar ik heb begrepen zijn er ook door wethouders bezoeken gebracht aan de Mipim. Gesproken wordt onder meer over 2003. Welke jaren hebben wethouders bezoeken gebracht aan de Mipim, welke wethouders waren dit in welk jaar en wat is naar de mening van het College de toegevoegde waarde voor wethouders om de Mipim te bezoeken?

3. Volgens het artikel zouden de hoogte van de salarissen extern getoetst zijn en door de raad van commissarissen en de aandeelhouder zijn vastgesteld. Klopt deze mededeling? Wat was de reden voor de gemeente Den Haag om in te stemmen met een vergoeding van rond de €12.000 euro per maand (inclusief autovergoeding, vakantiegeld en bonussen) voor de directeur van NV Woningbeheer? Is er een bonusregeling afgesproken? Zo ja, waaruit bestaat deze?

4. Welke projecten heeft de NV Woningbeheer gesponsord sinds 1998? Wat was de hoogte van de sponsoring per project? Hoe worden projecten getoetst? Wordt het College ingelicht over sponsoring en heeft zij inspraak in deze?

5. Is het College bekend met een rapport over een mogelijke fusie tussen Bouwfonds en Woningbeheer? Zo ja, is er in dit rapport spraken geweest van een overdracht van aandelen?

6. Veel Hagenaars hebben zich de afgelopen jaren in de schulden moeten steken om aan hun verplichtingen op het gebied van 'Hebben is onderhouden' en 'Particuliere Woning Verbetering' te kunnen voldoen. Vanuit de opsomming in diverse artikelen in de Haagsche Courant lijkt het geld er bij de NV Woningbeheer met bakken aan luxe goederen uit te gaan. Wat de SP betreft is dit voor een bedrijf waarvan de aandelen volledig in handen zijn van de gemeente een niet gewenste ontwikkeling. Wat is de mening van het College hieromtrent?

In afwachting van uw spoedige reactie

Vriendelijke groet,

Ingrid Gyömörei
SP fractie

U bent hier