h

Ongeoorloofd grof voorstel: SP weigert deelname aan besloten commissievergadering

17 maart 2004

Ongeoorloofd grof voorstel: SP weigert deelname aan besloten commissievergadering

Vanmorgen (17 maart 2004) werd in besloten vergadering het College voorstel schades woonwagens Jan Hanlostraat besproken. Raadslid Ingrid Gyömörei van de SP-gemeenteraadsfractie heeft alvorens de deuren werden gesloten een verklaring afgelegd, waarin zij uitlegde waarom zij niet aanwezig wenste te zijn.

Over de inhoud van het raadsvoorstel mag zij geen mededelingen doen, het stuk staat niet alleen op geel maar draagt ook het stempel “vertrouwelijk”. In haar verklaring sprak zij van een ongeoorloofd grof voorstel, waaruit geen enkel historisch besef spreekt van door de verantwoordelijk wethouder Hilhorst gemaakte fouten. “Ik weet niet wat voor onmens zo’n plan kan verzinnen. Als dit in een ‘gewone’ Haagse straat zou gebeuren, zou half Den Haag hiertegen in opstand komen. Met dit voorstel worden dusdanige gedrags- en beleidskeuzes gemaakt, waar ik op geen enkele wijze verantwoording voor wens te dragen. De wetenschap van deze vertrouwelijke informatie laat mijzelf erg belemmerd voelen in de uitvoering van mijn volksvertegenwoordigerschap. Horen wat mede commissieleden hier verder over te melden hebben zou mijn werk volstrekt onmogelijk kunnen maken.”

Wat de SP betreft is het onbegrijpelijk dat terwijl er een commissie de Haseth in het leven wordt geroepen, de gemeente op deze wijze aanstuurt op een ramkoers.

U bent hier