h

Schriftelijke vragen Luchtkwaliteit

27 april 2004

Schriftelijke vragen Luchtkwaliteit

Den Haag, 27 april 2004
Gemeenteraad van den Haag
Spui 70
2511 BT Den Haag

Ingevolge het betreffende artikel, van het Reglement van Orde voor de vergaderingen van de Raad der gemeente 's Gravenhage stel ik u de volgende vragen

Naar aanleiding van het mailbericht van het Haags Milieucentrum

1. Hoe staat het ervoor met het Plan van Aanpak Luchtkwaliteit?
2. Het Haags Milieucentrum is na al hun positieve inspanningen niet betrokken geweest bij het opstellen van het Plan van Aanpak Luchtkwaliteit, wat is hiervan de reden?
3. Klopt het dat inspraak niet mogelijk is, omdat het woord meebeslissen zou suggeren? Geldt ditzelfde voor het woord samenspraak, dat voor dialoog staat? Zo ja, waarom?
4. Om welke reden is inspraak of samenspraak niet mogelijk?
5. Is het bekend hoeveel mensen een ziekte aan luchtwegen hebben? Is het college met de SP van mening dat deze mensen gehoord dienen te worden? Zo nee, waarom niet?
6. Klopt het dat het rapport na vrijgave door het college op 1 mei a.s. direct doorgestuurd zal worden naar de Raad en de Provincie? Zo ja, is dit de gebruikelijke gang van zaken?
7. Wordt de gemeenteraad hier wel over gehoord? Zo nee, waarom niet?
8. Het Haags Milieucentrum heeft van de gemeente te horen gekregen dat er geen wettelijke formele verplichting rust op inspraak/samenspraak vanuit bevolking en andere belangstellenden, waaruit blijkt dit?

Ingrid Gyömörei
SP-Fractie Den Haag

U bent hier