h

Pierrot moet blijven!

6 juni 2004

Pierrot moet blijven!

De Europese verkiezingskoorts sloeg eind mei en begin juni ook met volle kracht toe bij de werkgroep Laak. Twee zaterdagen doorkruisten wij, gewapend met flyers, de wijk. Op 5 juni werden we daarbij vergezeld door lijsttrekker Erik Meijer en muzikaal duo de Amazing Stroopwafels. We combineerden de verkiezingsactie met een actie om kindertheater Pierrot open te houden.

De subsidie van Pierrot wordt bedreigd omdat de activiteiten van het kindertheater 'cultureel niet hoogstaand genoeg' zouden zijn. Een kulargument om één van de slechts twee kindertheaters in Nederland te laten verdwijnen. Want in Pierrot maken kinderen uit Den Haag en omgeving op een laagdrempelige manier kennis met theater. Zelf meespelen, bijvoorbeeld in het kindercircus, behoort ook tot de mogelijkheden. Pierrot is bovendien één van de weinige voorzieningen die nog over zijn in de Spoorwijk én in Laak als geheel.

Pierrot moet dus blijven, vonden de buurtbewoners met ons. In enkele uren tijd haalden we zo'n vierhonderd handtekeningen op. In totaal heeft Pierrot al meer dan 5.000 handtekeningen verzameld. Wie op de hoogte wil blijven van de laatste ontwikkelingen, moet maar eens een blik werpen op www.theaterpierrot.nl. De combinatie van lokaal met internationaal deed ook de Europese verkiezingscampagne geen kwaad. De flyers vonden gretig aftrek. Uiteindelijk is de SP in Laak als de derde partij uit de bus gekomen.

kerngroep laak

U bent hier