h

Het geheim van de SP

1 oktober 2005

Het geheim van de SP

Waaraan dankt de SP haar succes? Waar staat ze voor? Om daar meer over te weten doken twintig nieuwsgierigen in de partijgeschiedenis tijdens een Haagse scholingsavond.

Paul Jonas, ex-raadslid in Zoetermeer begeleidde de bijeenkomst en loodste de aanwezigen door de maoïstische oorsprong van de partij, het stadium van kaderlidmaatschapsvereniging tot aan de semi-parlementaire vereniging die de SP nu is. Is de SP alleen maar tegen? Is zij te idealistisch en niet realistisch? Hoe weerleg je zulke opvattingen?
Eén van de succesfactoren van de partij is dat de leden, met het hart op de goede plaats en met het hoofd een juiste analyse makend, er voor zorgen dat de SP niet voor maar mét mensen probeert de wereld eerlijker te maken. Te beginnen bij hun eigen straatje. Wie het leuk en leerzaam vindt om ook aan zo'n scholingsactiviteit deel te nemen kan zich opgeven bij dedaan@tomaatnet.nl. Je krijgt dan een uitnodiging. Maandag 24 oktober is er weer een: inloop vanaf 19u30 start om 20u00, de inleider is opnieuw Paul Jonas

U bent hier