h

1700 Laak-bewoners zeggen: ‘Handen af van ons postkantoor!’

28 februari 2006

1700 Laak-bewoners zeggen: ‘Handen af van ons postkantoor!’

Ruim 1700 buurtbewoners tekenden de afgelopen weken voor het openhouden van het bedreigde postkantoor aan het Haagse Jonckbloetplein. De SP-kerngroep Laak, verantwoordelijk voor de actie, overhandigt de handtekeningen op woensdag 1 maart om 17.00 uur aan een vertegenwoordiger van Postkantoren BV. Dat gebeurt in het postkantoor zelf op een bij de omgeving passende manier.

Het kostte de betrokken SP’ers weinig moeite om buurtbewoners te bewegen hun krabbel te zetten. Ook winkeliers en andere ondernemers leverden de afgelopen weken volle handtekeningenlijsten in. Niet vreemd, want het postkantoor aan het Jonckbloetplein is drukbezocht. Bovendien sloten de afgelopen jaren ook al een groot aantal banken in de omgeving de deuren. Daardoor staat het voorzieningenniveau in Laak erg onder druk. Vooral voor oudere en mindervalide inwoners van het stadsdeel betekent het dichtgaan van het postkantoor dat ze onaanvaardbare afstanden moeten afleggen voor hun post- en bankzaken.

Postkantoren BV ontkent vooralsnog dat er een probleem is. Het bedrijf schermt met de toezegging dat er een vervangend ‘postkantoor’ komt in een winkel. Qua capaciteit (aantal loketten), deskundigheid (personeel van de winkel i.p.v. ervaren medewerkers van Postkantoren BV) en vertrouwelijkheid is dit geen volwaardig alternatief voor de postvestiging aan het Jonckbloetplein. We hopen daarom dat Postkantoren BV zijn klanten serieus neemt en dit postkantoor laat openblijven.

Meer informatie? Neem contact op met Willemijne Moes van de SP-kerngroep Laak, tel. : 06 303 32 4

in actie voor postkantoor

U bent hier