h

Zinloos Gemeld....

4 augustus 2006

Zinloos Gemeld....

‘Haagse logica’: een gruwelijke passage uit een gemeentebrief, een on-zin op een bordje, een malle beleidsredenering, een onnavolgbare juristensmoes, een onbedoelde tegenstrijdigheid of gewoon een joekel van een fout.
Zinvol gemaild!
Zend elke vorm van zinloos gemeld op die je op deze site aan de kaak wilt stellen in. Graag met het digitale bewijs en zo veel mogelijk gegevens erbij. Mailen kan naar SP@denhaag.nl, of stuur een papieren kopie naar: Haagse logica, SP, Allard Piersonlaan 48, 2522 MR Den Haag. De prijs bestaat uit een eervolle vermelding van de inzender (als je aangeeft dat je dat wilt). Onder de eerste inzenders worden twee boekenbonnen verloot.
Volledig overzicht

Bord voor je bak…
bord voor de prullenbak
De Bezuidenhoutseweg, voor het ministerie van EZ. Het bord wijst op de dichtstbijzijnde prullenbak, niet 5 tegels terug, maar 50 meter verderop. Het staat al jaren op de stoep van het ministerie dat overbodige regels bestrijdt. Het is er geplaatst door een lobbyclub van onder meer werkgevers, fabrikanten van wegwerpmateriaal, bedrijven als McDonalds en de ANWB. Zij proberen onder de vlag van Nederland Schoon de invoering van statiegeld op wegwerpverpakkingen tegen te houden. En met succes. Passerende ambtenaren van ministeries worden zo bevestigd in het idee dat een leeg blikje niet op kosten van de vervuiler maar van de gemeenschap moet worden afgevoerd. Met ‘t zelfde gemak wentelt het bedrijfsleven de inzamelingskosten af op onze gemeentelijke afvalbak.

Dit is geen fietsenstalling…
fiets verboden
Deze situatie heeft iets weg van het schilderij van Magritte: Ceci nést pas un pipe. Dit is natuurlijk wél een fietsenstalling, maar ze suggereren dat stallen hier niet de bedoeling zou zijn. Ook op het Buitenhof en bij Hollands Spoor vind je zo’n schattig tafereeltje van Haagse regelzucht. Wie z’n fiets ‘s nachts wil ophalen is trouwens niet het bordje maar wel de bewaking door Biesieklette kwijt. En mogelijk ook zijn rijwiel…

Klik hier voor meer 'Zinloos Gemeld'

U bent hier