h

Vragen SP over oorzaak lage opkomst VCP-informatieavonden

18 januari 2007

Vragen SP over oorzaak lage opkomst VCP-informatieavonden

SP-raadslid Hiek van Driel heeft het college vragen gesteld over de oorzaken van de lage opkomst bij informatieavonden over het Verkeers Circulatie Plan (VCP)

Hiek van Driel

Hiek van Driel

Van Driel: Op 16 maart 2006 vond er de informatieavond voor bewoners van de Schilderswijk, Stationsbuurt en Laak plaats Op deze avond kwam slechts één geïnteresseerde bewoner af ( zie: “Anders rijden voor een betere stad VCP” hoofdstuk 5).
Als antwoord op de schriftelijke vragenronde op de vraag van de SP over de lage opkomst op bovengenoemde informatie avond, stelt u dat er met de bewoners uit deze wijken op dezelfde manier is gecommuniceerd als elders in de stad.
Tijdens de hoorzitting op 10 januari 2007 werd vermeld dat winkelstraatmanagers in de Schilderswijk winkeliers heeft afgeraden naar informatieavonden te gaan.

Met verwijzing naar het vermelde onderwerp, stel ik u ingevolge artikel 38 van het reglement van orde van de Gemeenteraad van Den Haag de volgende vragen:

1.Kunt u nagaan of winkelstraatmanagers inderdaad bovenstaand advies hebben gegeven?
2.Wie heeft opdracht gegeven aan winkelstraatmanagers om winkeliers dit advies te geven?
3.Bent u met de SP van mening dat, als bovenstaande klopt, het geen taak is van winkelstraatmanagers winkeliers op deze manier te beïnvloeden?
4.Zo nee, waarom niet?
5.Zo ja, bent u bereid op korte termijn de winkeliers alsnog een informatieavond aan te beiden?
6.In vele wijken heeft de bewonersorganisatie in haar wijk/buurtkrantje de bewoners geïnformeerd over het VCP, zo nodig hebben organisaties aparte krantjes uitgegeven. Duidelijk was voor de bewoners dat er informatieavonden waren. Hebben bewonersorganisaties in de Schilderswijk, Stationsbuurt en Laak ook haar bewoners op deze manier geïnformeerd over de informatieavonden? Zo nee waarom niet?
7.Bent u alsnog bereid, indien bewoners onvoldoende geïnformeerd zijn, een informatieavond te houden voor de bewoners in bovenstaande wijken?

Hiek van Driel
SP

VCP Nee

Officiële site VCP

U bent hier