h

VCP verschuift luchtvervuiling naar de Vaillantlaan

17 mei 2007

VCP verschuift luchtvervuiling naar de Vaillantlaan

Het college wil doorgaan met het VerkeersCirculatiePlan (VCP). De gevolgen voor de Vaillantlaan zullen groot zijn. Een toename van autoverkeer tussen de 20 en 34% wordt voorspeld. Dit nog los van de verwachte toename van verkeer na de bouw van een trekvliet trace. De spelende kinderen op de brede stoepen van de Vaillantlaan, kunnen daar in de toekomst beter niet meer komen. Bewoners moeten hun ramen voortaan maar gesloten houden. En dit alles voor een bedrag van tussen de 40 en 70 miljoen euro gemeenschapsgeld.
Drukte op de vaillantlaan

Alle inspraak ten spijt, dit college blijft volhouden aan een VCP waarbij men niet streeft naar verbetering van de luchtkwaliteit maar naar een verschuiving van smerige lucht. In het centrum gaat doorgaand verkeer geweerd worden, ten koste van meer verkeer in de Schilderswijk, Stationsbuurt en Laak.

Ondanks dat GroenLinks deelneemt aan dit college, gaan zij door met uitbreiding van het wegennet door de aanleg van een trekvliet trace. Terwijl tweede kamerlid Wijnand Duyvendak van GroenLinks roept meer asfalt is geen oplossing, gaat de Haagse fractie van GroenLinks wel akkoord met investeren in meer wegen. Maar ook de Haagse PvdA speelt een vreemde rol in het geheel. Tijdens de verkiezingen zijn zij met vertaalde folders stemmen aan het trekken in de wijken met veel migranten. Nu er een besluit genomen dreigt te worden, waar dezelfde wijken flink de dupe van worden, weigeren zij de bewoners goed op de hoogte te stellen. Zelfs een grote basisschool, die direct aan de Vaillantlaan ligt, werd niet uitgenodigd.

De SP is en blijft tegen de invoering van dit VCP en het trekvliet trace. Toename van verkeer in Den Haag zal het gevolg zijn. Meer luchtvervuiling dus. De SP wil inzetten op terugdringing van het autoverkeer. Daar moeten die miljoenen euro's naartoe. Openbaar vervoer, transferia, betaald parkeren en betere fietspaden maakt de lucht echt schoner.

U bent hier