h

PARKPOP EINDSPRINT HANDTEKENINGENACTIE OPENHEID OVER IRAK

13 juni 2007

PARKPOP EINDSPRINT HANDTEKENINGENACTIE OPENHEID OVER IRAK

Nog eenmaal komt de voltallige SP Afdeling Den Haag in actie tijden Parkpop op zondag 24 juni in het Zuiderpark vanaf 13.00 uur. Rood zal ook aanwezig zijn. Het is echt belangrijk dat iedereen komt alle hens aan dek dus voor zoveel mogelijk handtekeningen voor “Openheid over Irak”. Op 25 juni worden alle handtekeningen naar Rotterdam gestuurd, om ze op 3 juli aan de nieuwe eerste kamer aan te bieden. Heb je niks met deze actie? Krijg er dan wat mee en kom naar parkpop!!!

Waarom is deze actie belangrijk?
We vragen handtekeningen om de eis kracht bij te zetten dat er een onafhankelijk onderzoek komt naar waar de Nederlandse regering haar steun aan de oorlog tegen Irak op heeft gebaseerd. Het is een schande dat het Nederlandse parlement nooit volledig inzicht heeft gekregen in de werkelijke redenen voor de Nederlandse steun aan de inval in Irak. De parlementaire democratie kan niet goed functioneren als een regering zulke belangrijke gegevens achterhoudt.

Dat is toch geschiedenis?
Het is natuurlijk ook belangrijk dat de Nederlandse regering in de toekomst niet zulke belangrijke beslissingen neemt zonder het parlement goed te informeren.

Dat soort onderzoeken zijn veel te duur?
Het onderzoek hoeft niet duur te zijn om dat de meeste informatie er als is. Het gaat vooral om rapporten van inlichtingendiensten. Uit een peiling gehouden in april 2007 blijkt dat 71% van de Nederlanders een onderzoek wil. Help mee en zorg dat het onderzoek er komt!

Rob van der Elst
Actiecoördinator
Mob. 0630475565
robvanderelst@zonnet.nl

U bent hier