h

Actie voor betere thuiszorg gaat door

26 september 2007

Actie voor betere thuiszorg gaat door

In aanloop naar het Tweede Kamer-debat over de thuiszorg voerde de Haagse SP zaterdag 22 september actie in winkelcentrum Loosduinen. De flyerende SP-ers kregen flink wat kritische verhalen over de thuiszorg te horen. Gelukkig overheersten de positieve reacties voor deze actie, van mensen die direct een ondersteuningsverklaring wilden tekenen.

actie thuiszorg gaat door

Twee weken na eenzelfde actie in winkelcentrum Mariahoeve bleek dat ook de thuiszorg in Loosduinen met de nodige problemen kampt. Als voorbeeld hiervan vertelde een vrouw dat een hulp die volgens afspraak twee keer per week langs zou komen, geregeld slechts één keer of zelfs helemaal niet verscheen. De kosten werden hier wél volledig in rekening gebracht. Het viel ook op dat de thuishulpen die we spraken, zelf weinig geloof meer hadden in échte verbeteringen in de zorg. Ze hadden al te veel mooie verhalen gehoord en daarna in de praktijk in de kou laten staan. Uit de reacties van de twee actiedagen blijkt dat het hard nodig is om te blijven strijden voor fatsoenlijke zorg voor de cliënten en fatsoenlijk loon, en de mogelijkheid om écht te zorgen, voor het personeel.

actie thuiszorg gaat door

Daarom organiseert het comité Zorg Geen Markt op woensdag 3 oktober op het Plein in Den Haag een grote manifestatie van 14.30 tot 16.30 uur. Er zijn toespraken, interviews en muziek dus een oproep voor iedereen die de thuiszorg een warm hart toedraagt: Wees erbij en zorg zo dat de staatssecretaris echt niet meer om de boodschap heen kan: Stop de uitverkoop van de thuiszorg!

U bent hier