h

SP deelt steunbetuigingen uit aan volkstuinders in Erasmuszone

17 september 2007

SP deelt steunbetuigingen uit aan volkstuinders in Erasmuszone

De SP heeft zaterdag de volkstuinders van de Zonnegaarde, de Zonnepit, de Populier en Nooitgedacht een hart onder de riem gestoken. Hun volkstuincomplexen liggen in de zogeheten Erasmuszone in het zuidwestelijke deel van de stad. In twee groepen van vier vertrokken actieve SP’ers door het gebied dat door woningbouwplannen wordt bedreigd.
Wim, Daan en Carla

Tijdens hun rondgang over het complex van de Zonnegaarde gaf de heer P. Pieters (de voorzitter van de Zonnegaarde) tekst en uitleg over de verscheidenheid aan aanwezige natuur en de verschillende tuinen en gebruikers. Ook vertelde de voorzitter dat de volkstuinen niet alleen belangrijk zijn voor de bewoners, maar ook voor de omwonenden, zoals voor bewoners van een bejaardenhuis die graag komen wandelen.
Verzamelen
Bij sommige volkstuinders is de moed al in de schoenen gezakt. Ze gaan er van uit dat de omstreden bouwplannen van PvdA-wethouder Norder door zullen gaan. Men vertelde huiverig te zijn om bijvoorbeeld hun schuurtje op te knappen, omdat er zoveel onzekerheid is over de toekomst van hun tuin. “Onze steunbetuiging werd desondanks gewaardeerd” aldus Carla Langerak van de SP.
In gesprek
Nog even langs de flats

U bent hier