h

Demonstratie tegen het misbruik van de problemen van de Marokkaanse jongeren

29 oktober 2007

Demonstratie tegen het misbruik van de problemen van de Marokkaanse jongeren

Het Comite Haagse Marokkanen, CHM organiseert op zaterdag 3 november a.s. een demonstratie tegen het beleid van de PvdA wethouder R. Baldewsingh ten aanzien van de Haagse Marokkaanse gemeenschap, namelijk het misbruik van de problemen van de Marokkaanse jongeren om schijnprojecten en subsidies te legitimeren.

De toenmalige minister Donner van justitie heeft voor de vier grote steden voor de periode 2006-2009 aanvullende financiële middelen beschikbaar gesteld voor het aanpakken van de problemen van de risico Marokkaanse jongeren in de leeftijd tussen 12 en 24 jaar. In dit kader heeft de minister een bedrag van 3,3 miljoen euro aan de gemeente Den Haag toegekend. Volgens de richtlijn van het ministerie, moeten de gemeenten de Marokkaanse gemeenschap betrekken bij het ontwikkelen en uitvoeren van hun plannen, zodat de beoogde resultaten worden behaald.

In tegenstelling tot de richtlijn van het ministerie, heeft de Haagse PvdA- wethouder Baldewisngh, de Marokkaanse gemeenschap genegeerd en heeft geen enkel overleg gepleegd met de Haagse Marokkaanse organisaties en moskeeen, zowel bij het ontwerpen als de uitvoering van zijn plannen. Verder bleek uit het onderzoek van het comite dat de betrokkene wethouder de Donnergelden op een onprofessionele en onverantwoorde manier heeft uitbesteed. De Marokkaanse jongeren voor wie dat geld is bedoeld merken niets van de plannen van de wethouder.

Het comite Haagse Marokkanen heeft ruim een halfjaar lang alles geprobeerd om de wethouder te overtuigen van zijn verkeerde aanpak, zodat hij zijn beleid kan bijstellen. In plaats van luisteren naar de wensen van de Marokkaanse gemeenschap heeft de wethouder zijn macht en zijn ambtelijk apparaat gebruikt om de verdeeldheid onder de leden van het comite Haagse Marokkanen te zaaien.

Met deze demonstratie willen we het volgende onder aandacht brengen:
- Wij zijn tegen het gebruik van de problemen van onze jongeren om schijnprojecten en subsidies te legitimeren;
- De uitsluiting van de Marokkaanse gemeenschap staat haaks op de uitspraken van de Haagse PvdA- wethouder R. Baldewisnigh over burgerschap en participatie;
- Wij accepteren niet, na meer dan veertig jaar in dit land te hebben gevestigd, dat wij als tweederangs burgers worden beschouwd en behandeld;
- Wij eisen een onafhankelijk commissie die het beleid van de gemeente den Haag m.b.t. de besteding van Donnergelden gaat onderzoek.

Verzameltijd: vanaf 13.00 uur
Verzamelplaats: Oranjeplein, Den Haag (5 min lopen vanaf het station Hollands Spoor)

Voor meer informatie over de demonstratie: 0630090794 / 0610290194 / 0642734951
Comite.haagsemarokkanen@gmail.com

Het Comite Haagse Marokkanen bestaat uit:
Moskee El Mohsinin, moskee El Fath, moskee El Omma, moskee Annour, Marokkaanse vereniging El Ouahda, Marokkaanse vereniging Ittihaad, Marokkaanse vereniging Bismillah, Marokkaanse vereniging Issalaam, Stichting Buurtvaders Schilderswijk, Marokkaanse vereniging Bouwlust, Haagsche Marokkaanse voetbalclub (HMC), vereniging Stem van de Marokkaanse Democraten in Nederland, Stichting Izourane, Stichting Tifawin, Vereniging al Ouahda wa ttadamoun, vereniging Al Watan

Massin Den Haag

U bent hier