h

SP: behoud rechtstreekse trein Den Haag-Brussel

27 januari 2008

SP: behoud rechtstreekse trein Den Haag-Brussel

Beneluxtrein niet opofferen voor duurdere HSL die Hagenaars extra overstap kost

“Reizigers willen ook ná de ingebruikname van de hogesnelheidslijn de Beneluxtrein behouden, de huidige internationale treinverbinding tussen Amsterdam, Den Haag en Brussel.” Dat blijkt uit een enquête die de SP afgelopen week heeft gehouden onder reizigers op de stations langs dit treintraject. Deze uitkomst staat lijnrecht tegenover een onderzoek van de NS, waaruit zou blijken dat 60 procent van de reizigers die nu de Beneluxtrein neemt, straks zal overstappen naar de HSL. SP-Kamerlid Emile Roemer: “Het NS-onderzoek is manipulatief en kan de vuilnisbak in. Het is er enkel op gericht het opheffen van de Beneluxtrein te versnellen.”

De SP-enquête wijst uit dat zelfs wanneer de HSL geen cent duurder wordt dan de Beneluxtrein, een meerderheid van de reizigers voor de huidige trein kiest. Ruim 90 procent van de reizigers wil zelf kunnen kiezen tussen de Beneluxtrein en de Hogesnelheidslijn, die dan dus naast elkaar moeten blijven bestaan.

De Haagse SP-afdeling deed ook mee aan de actie en enquêteerde reizigers op zondag 13 en 20 januari op station Hollands Spoor over de NS-plannen. ‘De HSL stopt niet in Den Haag’, was het grootste bezwaar, Haagse treinreizigers moeten straks in Rotterdam overstappen. Meer over het SP-onderzoek.

Enqueteren op Den Haag Holland SpoorEnqueteren op Den Haag Holland Spoor

Onderzoek toekomst Beneluxtrein hard nodig
Roemer: NS speelt smerig spel met Beneluxtrein
Themakanaal verkeer

U bent hier