h

TNT staking

23 april 2008

TNT staking

Vanochtend begon de staking van TNT-medewerkers bij het sorteercentrum in Leidschendam. Zij voeren actie voor een fatsoenlijk loon. Door de liberalisering van de post staan de arbeidsvoorwaarden in die markt zwaar onder druk. SP Den Haag was aanwezig om flyers uit te delen om de postbodes en andere TNT-medewerkers te steunen.

TNT medewerkers staken

Er is sprake van een ontoelaatbare situatie voor de werknemers: hun werk verandert van een goede baan in een bijbaan. Nieuwe spelers op de markt hebben vrij spel en betalen hun medewerkers veel minder, er is namelijk geen CAO. Minder dan het minimumloon, en zonder enige vorm van sociale zekerheid zoals doorbetaling bij ziekte, pensioen of ontslagbescherming. Het is een oneerlijke vorm van concurrentie en de werknemers betalen de rekening.

Iedereen was positief over de actie van de SP. Natuurlijk vroegen veel van de stakers naar tomatensoep. Helaas moesten de SP-ers uit Den Haag de mensen teleurstellen. De soep zou pas later op de dag komen, wanneer Tweede Kamerlid Sharon Gesthuizen met de stakers ging praten.

U bent hier