h

Boze thuiszorgers eisen sociaal beleid

13 juni 2008

Boze thuiszorgers eisen sociaal beleid

Ruim vijftig boze thuiszorgers kwamen woensdag met hun cliënten naar het gemeentehuis in Den Haag om een petitie te overhandigen aan de wethouder. Zij eisten een sociaal beleid van de gemeente. Op datzelfde moment demonstreerden thuiszorgers in nog 10 steden in Nederland. Ook was er op dat moment een debat over de thuiszorg in de Tweede Kamer.

"In Den Haag worden we geconfronteerd met honderden ontslagen bij Meavita en indicaties die niet goed aansluiten bij de vraag van de cliënten." Aldus Tymen Colijn SP raadslid. "Deze afbraak van de thuiszorg moet stoppen, de zorg is geen markt".
Cliënten hebben recht op goede zorg en werknemers op normale arbeidsvoorwaarden en een goed salaris.

Na de toespraak van Colijn trok de groep demonstranten het gemeentehuis in. Daar werden spandoeken opgehangen met teksten als "Thuiszorg dood? Zieken in de goot!" en het Haagse "Door ontslâgh verliest onze thuiszorg zijn krâgh!".

Vervolgens trokken de thuiszorgers het stadscentrum in om uiteindelijk weer bij het stadhuis terug te komen. Daar sprak Tweede Kamerlid Sharon Gesthuizen de menigte toe. Ook zij had geen goed woord over voor de marktwerking in de zorg.

Na deze toespraak kwam wethouder Van Alphen naar buiten. Gemeenteraadslid Tymen Colijn overhandigde symbolisch ruim 85.000 handtekeningen voor een betere thuiszorg. De wethouder vertelde de demonstrerende thuiszorgers dat hij nog eens goed zou kijken naar de mogelijkheden. Met zo'n politieke dooddoener namen de mannen en vrouwen van de thuiszorg geen genoegen. Ze eisten dat de wethouder zich zou inzetten voor meer geld voor de thuiszorg. Helaas kon de wethouder niet meer beloven dan bekijken, bespreken en evalueren.

U bent hier