h

Gefeliciteerd, Ierland!

2 juni 2008

Gefeliciteerd, Ierland!

SP-Kamerleden Harry van Bommel en Sharon Gesthuizen hebben samen met Haagse SP'ers maandag bij de Ierse ambassade hun schriftelijke felicitaties overgebracht aan Ierland voor het houden van een referendum over het Europees Verdrag. De Ieren zijn de enige Europeanen die deze zomer de kans krijgen direct hun stem te laten horen over het Verdrag van Lissabon, de vervanger van de weggestemde Europese grondwet.

De SP-ers met het spandoek voor de Ierse ambassade.
De SP-ers met het spandoek voor de Ierse ambassade.

De Kamerleden overhandigden de felicitaties aan de Ierse ambassadeur Ryan. Voor de deur van de ambassade droegen de Haagse SP'ers een spandoek met de tekst: "Congratulations Ireland. You're having the referendum 486 million people have been denied." Harry van Bommel: "Als enige Europeanen krijgen de Ieren de kans zich uit te spreken over dit belangrijke verdrag. Er rust een historische taak op hun schouders."

De actie bij de Ierse ambassade in Den Haag staat niet op zichzelf. In andere Europese landen is of wordt Ierland op dezelfde wijze gefeliciteerd. Het initiatief is genomen door de 'European Referendum Campaign', een onafhankelijk netwerk van Europese non-profit organisaties.

U bent hier