h

Schriftelijke vragen, grondverkoop Kijkduin door gemeente

21 juli 2008

Schriftelijke vragen, grondverkoop Kijkduin door gemeente

In de AD/HC van 19 juli 2008 wordt melding gemaakt dat de gemeente vier stukjes grond in Kijkduin Bad aan projectontwikkelaar Fortress zou hebben verkocht

Ingevolge het betreffende artikel, van het Reglement van Orde voor de vergaderingen van de Raad der gemeente ’s Gravenhage stel ik u de volgende vragen.

1. Klopt het dat de gemeente de in het artikel genoemde stukjes grond heeft verkocht aan projectontwikkelaar Fortress?

2. Waarom heeft de gemeente niet gewacht met het verkopen van deze grond totdat de nieuwbouwplannen door Fortress bekend zijn gemaakt?

3. Indien de koopovereenkomst inderdaad op 11 juni 2008 gesloten is, waarom is hierover geen mededeling gedaan in de commissievergadering van 19 juni of in de raadsvergadering van 10 juli?

4. Bent u met de SP van mening dat door gemeentelijk grondbezit in Kijkduin Bad, de gemeente meer invloed uit had kunnen uitoefenen op toekomstige bouwplannen? Kunt u uw antwoord toelichten?

5. Zijn de genoemde stukjes grond voor een marktconforme prijs verkocht? Kan de raad het taxatierapport inzien. Zo nee, waarom niet?

6. Bent u met de SP van mening dat de mogelijkheid bestaat dat genoemde stukjes grond meer opbrengst hadden kunnen geven, als deze op een later moment in de planvorming verkocht zouden worden? Kunt u ook dit antwoord toelichten

Ingrid Gyömörei
SP fractie

U bent hier