h

ID ers vragen aandacht voor behoud van hun functies!

25 september 2008

ID ers vragen aandacht voor behoud van hun functies!

Aan de vooravond van de algemene beschouwingen in de Haagse gemeenteraad op 25 september hebben tientallen ID- werkers en sympathisanten aandacht gevraagd voor het behoud van hun functies.
Zij deden dit in de vorm van openbare lessen en kunst en cultuuruitingen.
Er werden fietslessen gegeven, aandacht gevraagd voor de begeleiding bij sportactiviteiten, tal van informatiekramen en zelfs een theeceremonie.
De waarde van ID-banen!De waarde van ID-banen!

Ook muziektheater Briza laat zich horenOok muziektheater Briza laat zich horen

De SP heeft zich de afgelopen periode al vaker ingezet voor het behoud van de waardevolle functies die de ID ers invullen. Van de belofte om door te stromen naar normaal betaald regulier werk is weinig terechtgekomen. Nu de subsidiekraan per 01-01-2009 wordt dichtgedraaid komen veel mensen op straat te staan. Om inzichtelijk te maken wat dit voor de buurten, wijken en de gemeente Den Haag betekend, is een enquête gehouden onder de werkgevers van de ID ers. De uitkomsten hiervan worden op korte termijn bekend gemaakt.
De aanwezige ID ers vandaag waren in ieder geval gemotiveerd genoeg om alles te doen voor het behoud van hun baan. De SP fractie zal ze daarom blijven steunen.

SP-raadslid Tymen Colijn steunt de ID-ersSP-raadslid Tymen Colijn steunt de ID-ers

U bent hier