h

Wordt de put gedempt als het kalf verdronken is?

2 oktober 2008

Wordt de put gedempt als het kalf verdronken is?

Passieve gemeente frustreert bewoners Alberdingk Thijmstraat

Omwonenden en schoolgaande kinderen worden op de Alberdingk Thijmstraat dagelijks met gevaarlijke situaties geconfronteerd. Overleg met de gemeente leverde wel enkele toezeggingen op, maar die zijn tot op heden geen gestand gedaan. Omdat de SP niet wil afwachten tot het misgaat, heeft raadslid Willemijne Moes hierover vragen gesteld aan het College.

De staat van onderhoud van de Alberdingk Thijmstraat is bedroevend. Stukken weg zijn provisorisch hersteld, witte strepen houden ineens op, gevaarlijke bochten worden niet aangekondigd. Ter hoogte van de Multatulistraat en de Hasebroekstraat is de situatie extra nijpend. Er is daar, en in de nabije omgeving, geen veilige plek om over te steken. En dat terwijl omwonenden al ruim een jaar in overleg zijn met de gemeente om veilige, kindvriendelijke oversteekplaatsen te creëren. Ook is het er regelmatig een zootje doordat auto's op de Alberdingk Thijmstraat op een andere weghelft raken om de stilstaande bus te ontwijken. Vervolgens komen ze meer dan eens een bestuurder uit de Hasebroekstraat tegen, met gevaarlijke situaties tot gevolg.

Nabij de Max Havelaarstraat bevindt zich basisschool De Spoorzoeker. Vier keer per dag steken hier grote aantallen kinderen over. Een oversteekplaats zit er echter vooralsnog niet in. Ondanks dat omwonenden en de school al ruim een jaar in overleg zijn met de gemeente. Hierbij zijn toezeggingen gedaan die niet zijn nagekomen. "Hoog tijd dat de gemeente haar beloftes gestand doet", zegt SP-raadslid Willemijne Moes. "Zo ga je niet met je burgers om. Wij zullen aandacht blijven vragen voor deze situatie tot er een bevredigende oplossing is."

U bent hier