h

Geslaagde kennismakingsavond Surinaamse Nederlanders

26 november 2008

Geslaagde kennismakingsavond Surinaamse Nederlanders

Op zondag 23 november organiseerde de SP een kennismakingsbijeenkomst met voor Surinaamse Nederlanders in de Julianakerk. Het weer was helaas niet zo passend maar ondanks een flinke natte sneeuwstorm waren er uiteindelijk zo'n tachtig mensen letterlijk binnen komen druppelen. Het werd een gezellige en gevarieerde avond met sprekers, muziek en natuurlijk een hapje en een drankje.


SP Tweede Kamerlid Harry van Bommel

Na een promotiefilm over Suriname kreeg Harry van Bommel het woord . Hij sprak over de toescheidingsovereenkomst en de 100%-controles op drugs op Schiphol. Hij benadrukte dat de controles gericht zijn op slechts 0,3(!) procent van de internationale drugshandel naar Nederland. De nationale ombudsman heeft een rapport geschreven over deze misstand maar de grote meerderheid van de Tweede Kamer neemt het ter kennisgeving aan en doet niets. Van Bommel deed aan iedereen de oproep om vooral bij andere politieke partijen aan de bel te trekken om zich serieus bezig te gaan houden met deze problemen.


Mahin Jankie van de Vereniging van Reizgers

Dhr. Mahin Jankie (Vereniging van Reizigers) kreeg hierna het woord. Hij vertelde over de ontwikkelingen op de vliegroute Amsterdam-Paramaribo waar de vliegtickets door de monopolistische situatie op die route duur worden gehouden en de keuze (KLM of SLM) beperkt. Ook vertelde hij over de mensonterende 100% controle van reizigers uit Suriname op Schiphol.


Ingrid Gyömörei, fractievoorzitter SP Den Haag

Na de pauze waarin iedereen zeer genoot van heerlijke Saote soep was het de beurt aan de fractievoorzitter van de SP in de Haagse raad, Ingrid Gyömörei. Zij greep de gelegenheid aan om duidelijk te maken dat de rekening voor de kredietcrisis en het huidige populaire kabinetsbeleid uiteindelijk vooral aan de mensen met lagere inkomens gepresenteerd zal worden.


Harry van Bommel interviewt Jay Pahladhsingh

Aansluitend interviewde Harry van Bommel het SP bestuurslid in Capelle a/d IJssel Jay Pahladsingh over zijn motivatie om voor de SP aan de slag te zijn en stelde het publiek vragen over de reisproblematiek, het WAO-gat maar ook over het koffieshopbeleid en het probleem van de illegale Surinamers in Nederland.


Muziek van Clarence Breeveld en Yvonne


Gezellig napraten


Lekker dansen aan het eind van de avond

U bent hier