h

SP buurt in Houtwijk

10 november 2008

SP buurt in Houtwijk

logo buurten in de buurtZondag 9 november trok een groep SP-ers Houtwijk in om huis-aan-huis de SP-krant 'ZO' af te geven. Bij het overhandigen vroegen ze de bewoners meteen hoe het in hun buurt gaat.

De SP is benieuwd wat bewoners in verschillende delen van Den Haag bezig houdt. In het bezochte gedeelte van Houtwijk vertelden bewoners dat ze wel eens overlast van hangjongeren hadden. Ook over de groeiende leegstand in winkelcentrum Houtwijk maakten vele bewoners zich zorgen. Ze hebben het gevoel dat hun buurtdoor de leegstand achteruit holt. Daarnaast zijn het tekort aan parkeerplaatsen en veldjes met hondenpoep bewoners een doorn in het oog. Buiten deze kritische punten waren veel bewoners ook tevreden met de rust, het groen en de activiteiten voor kinderen in de buurt.

Het buurt-team klaar voor de startHet buurt-team klaar voor de start

Na de vraag over de buurt, vulden bewoners ook nog een mini-enquête over lonen en welvaart in. Uit de eerste (Haagse) resultaten van dit landelijke onderzoek was vooral opvallend dat negen van de tien mensen de inkomensverschillen kleiner willen hebben dan ze nu zijn. Er blijkt dus flink draagvlak te zijn voor sociaal beleid.

SP-ers kregen ook veel positieve reacties op het 'buurten in de buurt'. Sommige bewoners waren al langer sympathisant van de SP en besloten ter plekke om lid te worden, zo blij verrast waren ze met deze manier van politiek bedrijven.

Door langs te gaan bij mensen, weet je pas echt goed wat er speelt. De SP gaat daarom binnenkort buurten in Den Haag Zuid West.

U bent hier