h

SP Kamerlid flyert bij de Haagse sociale werkvoorziening

19 november 2008

SP Kamerlid flyert bij de Haagse sociale werkvoorziening

SP Kamerlid Paul Lempens heeft samen met Haagse SP-ers geflyerd bij sociale werkvoorziening de Haeghe Groep. Vroeg in de morgen stonden ze voor de poort. De sociale werkvoorziening biedt arbeidsgehandicapten een aangepaste werkplek, maar er de regering gaat mogelijk bezuinigen. Dat zou ook de sociale werkplaatsen in Den Haag raken.

SP Kamerlid Paul Lempens deelt flyers uitSP Kamerlid Paul Lempens deelt flyers uit

Begin oktober kwam de ‘commissie de Vries’ met een belangrijk advies voor de regering over de toekomst van de sociale werkvoorziening. Lempens: “Dat is een asociaal advies. Als het aan De Vries ligt, worden arbeidsgehandicapten met een uitkering verplicht om te werken voor minder dan het minimumloon. Daarmee worden werknemers gestraft voor hun handicap.”

De SP deed in juli wel al twintig verbetervoorstellen voor een menselijker en socialer beleid in de wet sociale werkvoorziening (WSW). Zo moet de CAO in tact blijven en de lange wachttijd om bij een sociale werkplek te kunnen werken worden aangepakt. Voor de WSW-ers die nooit buiten het WSW-bedrijf zullen kunnen werken, moet de sociale werkvoorziening met voldoende zinvol werk blijven bestaan.

U bent hier