h

Talent ontwikkeling op het Voortgezet Onderwijs krijgt extra impuls.

2 november 2008

Talent ontwikkeling op het Voortgezet Onderwijs krijgt extra impuls.

De SP vindt het belangrijk dat talent ontwikkeling voor de Haagse leerlingen meer kansen krijgen. Binnen het Basis Onderwijs is op dit gebied al veel gaande, een logisch gevolg is dat het Voortgezet Onderwijs (VO) dit doorzet. Op initiatief van de SP is hier geld voor vrij gemaakt.

Het is de SP duidelijk geworden dat sport en ook topsport binnen het Haagse VO erkend wordt, en ook financieel ondersteund wordt door overheden en sponsors. Kunst en Cultuur op het VO is zich in Den Haag aan het professionaliseren. Helaas krijgen de scholen hier nog geen financiële middelen voor.

Sponsors zijn op het gebied van Kunst en Cultuur moeilijk te vinden. Scholen moeten wat de SP betreft zeker blijven doorgaan met het zoeken naar sponsors. Bewijs je maar als VO school, laat zien welke talenten de scholen in huis hebben. Helaas door de krediet crisis en de op de loer liggende economische crisis trekken sponsoren zich eerder terug, dan dat ze nieuwe initiatieven ondersteunen.

Daarom diende de SP een amendement van 100.000 euro in voor de ontwikkeling van talentleerlingen op het Voortgezet Onderwijs. Mede met dank aan de VVD werd dit met algemene stemmen aangenomen.

U bent hier