h

Meerderheid Raad wil niet praten over dierenwelzijn

5 december 2008

Meerderheid Raad wil niet praten over dierenwelzijn

Vandaag hebben de fracties van GroenLinks en SP kenbaar gemaakt met de Commissie Leefbaarheid te willen spreken over dierenwelzijn. Aanleiding hiervoor is het gebruik van levende dieren bij de jaarlijkse kerststal in het stadhuis. Het verzoek van de twee partijen kon slechts rekenen op de steun van de Haagse StadsPartij.

GroenLinkser Arnoud Boer: "GroenLinks is tegen het gebruik van levende dieren bij de kerststal; het levert de dieren teveel stress op om elke dag met een vrachtwagen te moeten reizen. Ik wilde graag doorpraten over een alternatief voor de kerststal, waarbij de daklozen wel een rol behouden. Tot mijn grote verbazing vond mijn voorstel te weinig steun."

SP-fractielid Willemijne Moes: "Het is meer dan spijtig te moeten constateren dat zelfs CDA en PvdA zich er niet om bekommeren als dieren moeten dienen als vermaak voor de mens. Ze negeren bovendien de nieuwe reacties van belangengroeperingen."

De dierenminnende partijen GroenLinks, Haagse StadsPartij en SP laten het er niet bij zitten en gaan broeden op een alternatief voor de levende kerststal.

U bent hier