h

Commissie voor de Stadsdelen: mag de Hagenaar ook aanwezig zijn?

20 januari 2009

Commissie voor de Stadsdelen: mag de Hagenaar ook aanwezig zijn?

De vergadering van de Commissie voor de Stadsdelen, die op woensdagavond 21 januari zou plaatsvinden, is verplaatst naar 13:30. Dit is een beslissing waar de Haagse SP fractie bijzonder ontevreden mee is, aangezien dit een tijdstip is waarop veel inwoners van Den Haag aan het werk zijn. De SP vindt dat de vergadering van de Commissie voor de Stadsdelen in principe 's avonds plaats moet vinden.

Aanstaande woensdag wordt het functioneren van de commissie behandeld en onder andere vergaderd over de 'Dag van de Hagenaar': een dag waarop activiteiten worden georganiseerd om de Hagenaar bewust te maken van en te informeren over zijn positie als burger. Mede daarom is het uiterst wrang dat er bij de keuze van het tijdstip van de vergadering zo weinig rekening is gehouden met de Hagenaar.

De SP vindt het belangrijk dat afspraken die tijdens de vergadering van de Commissie voor de Stadsdelen worden gemaakt ook daadwerkelijk worden nageleefd door de leden van de gemeenteraad. Zo is er tijdens het bezoek van de commissie aan stadsdeel Leidschenveen / Ypenburg op 9 oktober 2008 enthousiast gereageerd op het voorstel van burgers om een museum te vestigen in het monumentale luchthavengebouw in Ypenburg. Tijdens de begrotingsbehandeling op 30 oktober 2008 is hiervoor door de SP een motie ingediend. Dit voorstel werd slechts ondersteund door het CDA en de ChristenUnie-SGP. "Het lijkt erop dat commissieleden bij besluitvorming door hun partij worden teruggefloten ten behoeve van het partijbelang. Terwijl we binnen de commissie hadden afgesproken dat deze partijbelangen in de Commissie Stadsdelen niet zouden meewegen", aldus Tymen Colijn, SP raadslid. "Zo wordt bij de inwoners van Den Haag de indruk gewekt dat afspraken die tijdens de commissievergadering zijn gemaakt weinig waarde hebben".

U bent hier