h

Strijkijzer zorgt weer voor beroering: SP neemt het op voor bewoners

23 januari 2009

Strijkijzer zorgt weer voor beroering: SP neemt het op voor bewoners

Tijdens een wijkoverleg bij de bewonersorganisatie "Buurtstation" bleek dat er een nachtclub op de bovenste etages van het Strijkijzer zou komen.
Dit was voor ons raadslid Tymen Colijn aanleiding om het college schriftelijke vragen te stellen hoe dit te rijmen is met allerlei rechtelijke uitspraken over een horecavoorziening in de top van deze woontoren.
De randvoorwaarden gesteld rondom en na de bouw van deze woontoren zoals het oplossen van de windhinder , verkeersveiligheid, laden /lossen en parkeren zijn 1 ½ jaar na oplevering ook nog steeds onvoldoende opgelost.

Gemeenteraad van Den Haag Den Haag, 22-01-2009
Spui 70
2511 BT Den Haag

Onderwerp: Buurtstation / Strijkijzer.

Toelichting;
Vanuit de bewonersorganisatie “Buurtstation” komen signalen dat er op de 41ste en 42 ste etage van het Strijkijzer een nachtclub gevestigd gaat worden. Ook maken zij zich zorgen over de windhinder, verkeerssituatie en allerlei andere zaken in relatie tot het Strijkijzer.

Onder verwijzing naar artikel 38 van het Reglement van Orde van de gemeenteraad Den Haag, heeft de SP fractie de volgende vragen:

Nachtclub;

1. Klopt de informatie over de te vestigen nachtclub?
2. Zo ja, wanneer is hiervoor een vergunning afgegeven?
3. Wat voor type horeca is dit?
4. Hoe verhoudt dit zich met het bestemmingsplan (RV 221 d.d. 16 december 2004)?
5. Bent u het met de SP eens dat eerder is afgesproken dat er voor grootschalige horecavoorziening ter plaatse een ontheffing nodig zou zijn?
6. Zo ja, is deze verleend?
7. Klopt het dat de politie een negatief advies heeft gegeven met betrekking tot deze vergunning?
8. Welke overwegingen hebben er gespeelt bij het toekennen van deze vergunning?
9. Op welke wijze is/wordt er rekening gehouden met de verkeerssituatie, laden/lossen, publiek, parkeren in relatie tot deze nachtclub?
10. Is de brandweer betrokken geweest rondom deze vergunning in het licht van de brandveiligheid en calamiteiten?
11. Zo nee, waaraan moet voldaan worden om op de 41 –42 ste etage van het Strijkijzer een horecavoorziening te realiseren?

Randvoorwaarden rondom en na bouw Strijkijzer:

12. Klopt het dat er van de afspraken met betrekking tot laden en lossen, verhuizen en dergelijke (zoals besproken tijdens de verschillende rechtszaken) er geen enkele handhaving plaatsvindt?
13. Kan het college aangeven welk parkeerregime er geld rondom het Strijkijzer (Hofwijckstraat, zijkant Sigmagebouw)?
14. Kan het college aangeven wanneer en op welke wijze de alternatieve voorziening (haag/bomen/palenscherm) ter vermindering van de windhinder ontstaan na de bouw van het Strijkijzer, uitvoering krijgt?
15. Kan het college aangeven wanneer en op welke wijze er uitvoering wordt gegeven (zoals gesteld in voorbereiding van de bouw) aan het opknappen van de looproute Rijswijkseweg en de dag en nacht opstelling van de Laakhaven garage t.b.v. bewoners / bezoekers woontoren?
16. Is het college bereid bij de brandweer navraag te doen of er inmiddels een calamiteitenplan voor het Strijkijzer is opgesteld en wanneer dit naar de bewoners en omwonenden bekend wordt gemaakt?
17. Zo nee, waarom niet?

Tymen Colijn
SP Fractie.

U bent hier