h

Wethouder van Alphen weigert de meningen van Hagenaars over de levende kerststal te onderzoeken

5 januari 2009

Wethouder van Alphen weigert de meningen van Hagenaars over de levende kerststal te onderzoeken

Tijdens de raadsvergadering van 18 december stelde SP-raadslid Hiek van Driel dat een steeds grotere groep Hagenaars niets van de kerststal met levende dieren in het Haagse stadhuis moet hebben. Wethouder van Alphen weigerde echter onder de inwoners van Den Haag een enquête af te nemen over de kerststal. Dit is opmerkelijk, aangezien berichten in de media over de levende kerststal tot een groot aantal negatieve reacties hebben geleid.

Een poll, die op maandag 15 december door Radio West werd gehouden, wees uit dat rond de 10% van haar
luisteraars niets moest hebben van het dagelijks gesleep met dieren van Brabant naar Den Haag en weer
terug. Maar een veel groter aantal gaf aan dat een kerststal met levende dieren niet meer van deze tijd is. Aan het einde van de uitzending over de levende kerststal bleek maarliefst 67% tegen te zijn. De makers van “het gesprek van de dag” merkten op dat hun telefoon roodgloeiend had gestaan vanaf het moment dat mensen over de aanwezigheid van levende dieren in de kerststal konden bellen. Luisteraars die in de uitzending mochten reageren waren over het algemeen tegen de aanwezigheid van levende dieren in het stadhuis. Eerder stonden in AD Haagsche Courant ook al een aantal negatieve reacties op een artikel over de levende kerststal.

U bent hier