h

Handtekeningenactie ‘Eneco in publieke handen’ van start

21 maart 2009

Handtekeningenactie ‘Eneco in publieke handen’ van start

Donderdagavond 19 maart startte de SP afdeling Den Haag haar campagne om Eneco in publieke handen te houden. Grote aandachtstrekker was een laserprojectie op het stadhuis “Eneco verkopen? Ze zijn Nuts!”. Daarnaast haalde de groep actievoerders ruim tweehonderd handtekeningen op bij het winkelend publiek.


Het actieteam voor de laserprojectie op het stadhuis

De gemeente Den Haag is grootaandeelhouder van Eneco. Door een eventuele verkoop van haar aandelen Eneco, zou de gemeente haar zeggenschap over de energievoorziening voor meer dan 100.000 klanten uit handen geven. De SP vindt dat energiebedrijven een algemeen belang dienen en daarom in publieke handen moeten blijven. Zo kan je betrouwbaarheid, betaalbaarheid en duurzaamheid van de energie blijven verzekeren.


er werd graag getekend voor deze actie

Naast de doorlopende handtekeningenactie organiseert de SP op maandag 30 maart ook een debatavond over de mogelijke verkoop van Eneco. In Concordia zullen Koen Baart (PvdA gemeenteraadslid), Ingrid Gyömörei (SP gemeenteraadslid), Paulus Jansen (SP Tweede Kamerlid), André Jurjus (Directeur Vereniging Marktwerking in energie) en Jeroen de Haas (Voorzitter raad van bestuur van Eneco) onder leiding van Elles de Bruijn debatteren over de mogelijke verkoop van de aandelen. Iedereen is van harte welkom om te komen luisteren!

handtekeningen verzamelen betekent vaak: goed uitleggen

U bent hier