h

SP Den Haag start slotoffensief EU campagne

2 juni 2009

SP Den Haag start slotoffensief EU campagne

Dinsdagavond zette fractievoorzitter in de Tweede Kamer Agnes Kant het slotoffensief in voor de EU-campagne 'Nederland wil minder Brussel'. Agnes Kant trok met tientallen SP-ers het Valkenboskwartier in. Huis-aan-huis werd aangebeld. Hoewel de gesprekken over Europa zouden moeten gaan, gingen de meeste gesprekken over lokale problemen, zoals parkeerproblemen en de geplande cruiseterminal bij Duindorp.
Agnes Kant en anderen buurten in het Valkenboskwartier
Agnes Kant en anderen buurten in het Valkenboskwartier

De Europese verkiezingen leven nog weinig. Een veel gehoorde reactie is dat mensen het Europese economische en regeringssysteem niet zien zitten. Het antwoord hierop was makkelijk. Als je echt iets aan het Europees economisch systeem wilt veranderen, moet je SP stemmen.

Ook SP Eerste Kamerlid Arjan Vliegenthart (rechts) hielp mee
Ook SP Eerste Kamerlid Arjan Vliegenthart (rechts) hielp mee

Brussel is in de ban geraakt van het neoliberalisme; een heilig geloof dat marktwerking goed is voor de burger. Onze zorg, ons onderwijs, onze energie, ons openbaar vervoer, Europa brengt het liefst alles naar de markt. Maar de markt denkt vooral aan de kortetermijnwinsten. De kredietcrisis laat zien waar dat toe leidt. Uiteindelijk moeten de burgers bloeden voor de extreme bonussen aan de top. De SP wil dat bedrijven die het publieke belang dienen, in publieke handen blijven. Dat is veelal goedkoper, efficiënter maar vooral beter voor iedereen.

Buurten in het Valkenboskwartier
Jerry, een aardig jongetje uit de buurt, begeleidt ons naar een aantal voor ons nog onbekende woningen

Het huis-aan-huis aanbellen heeft een aantal mensen overgehaald om te gaan stemmen. Als u nog een handje wilt helpen, kijk dan in de agenda of bel met campagneleider Daan Jonas: 06-18886044.

Reportage van het RTL Ontbijtnieuws over de campagne

U bent hier