h

SP laat LPG-station uit bestemmingsplan Laakwijk-Schipperskwartier schrijven

10 juli 2009

SP laat LPG-station uit bestemmingsplan Laakwijk-Schipperskwartier schrijven

Tijdens de raadsvergadering van 9 juli 2009 is een amendement van de SP dat beoogde een LPG-station aan de Neherkade uit het plangebied van het bestemmingsplan Laakwijk-Schipperskwartier te schrijven aangenomen door de raad. Aanleiding van het amendement was de zorgelijke situatie met betrekking tot de veiligheid rondom het LPG station.

De VROM-inspectie en de Hulpverleningsregio Haaglanden (w.o. de brandweer) hadden al in een eerder stadium aangegeven dat een eventueel ongeval met het LPG station tot een groot aantal dodelijke slachtoffers zou kunnen leiden. De Hulpverleningsregio Haaglanden stelde dat zij zich “om redenen van zelfredzaamheid, bestrijdbaarheid en beheersbaarheid” genoodzaakt zag negatief over het bestemmingsplan te adviseren. Ook eventuele aanpassingen en veiligheidsmaatregelen konden de kans op een ongeluk met ongeveer driehonderd slachtoffers niet wegnemen.

Desalniettemin stelde wethouder Norder dat dergelijke gevaren nu eenmaal horen bij het leven in de grote stad. Het college achtte de locatie van het LPG station zelfs veilig genoeg om er in de toekomst ruim dertig nieuwe studentenwoningen te bouwen! Gelukkig dacht een meerderheid in de raad hier anders over, waardoor het amendement van de SP werd aangenomen. Ook een motie van de SP, waarin het college werd verzocht met een nieuwe bestemming te komen voor de locatie van het LPG station, is aangenomen. Volgens raadslid Tymen Colijn moeten de uitgesproken zorgen over dit LPG station het begin zijn van het in kaart brengen van de externe veiligheidssituatie rondom alle LPG verkoopstations in Den Haag.

U bent hier