h

Humor, muziek en debat bij politiek café Prik!

14 september 2009

Humor, muziek en debat bij politiek café Prik!

De 3e editie van politiek café Prik! was wederom een succesvolle mix van muzikaal en verbaal vermaak in combinatie met een serieuze woordenstrijd, dit alles met als uitgangspunt de AOW. Sjaak Bral beet het spits af met een zeer vermakelijke column waardoor de sfeer er meteen goed in zat. Het debat wat volgde ging tussen de jonge voorzitter van de JOVD ,de jongerenorganisatie van de VVD, en een oude rot van de SP, 2e Kamerlid Paul Ulenbelt. Centraal stond de door het kabinet voorgenomen verhoging van de AOW leeftijd, waar de JOVD vóór is en de SP tegen. Een frappante tegenstelling aangezien het niet de SP-er was die langer door zou moeten werken maar wel de voorstander van de verhoging, de JOVD-er Jeroen Diepemaat.

Jeroen Diepemaat en Paul Ulenbelt
Jeroen Diepemaat (JOVD) en Paul Ulenbelt (SP) debatteren over de AOW-leeftijd

Belangrijk punt in de discussie werd het feit dat zowel minister Donner als het Centraal Planbureau de SP cijfermatig gelijk zouden geven: De verhoging van de AOW leeftijd zou geen substantiële bezuinigingen opleveren. Diepemaat wierp hier onder andere tegenin dat hij geen problemen had met werken tot zijn 67e en dat het logisch was dat er veel geld zou worden bespaard als mensen langer zouden doorwerken.

Na het optreden van Alexander Franken kwam ook het publiek aan het woord. Enkele prikkelende stellingen waar men voor aanvang van het café op ludieke wijze op kon stemmen (het “caféferendum”) gaven het publiek de mogelijkheid zelf het debat aan te gaan met de twee debatgasten. Bral liep hierbij door het publiek om iedereen die zijn mening wilde verkondigen aan het woord te laten. Het politiek café werd afgesloten met een energiek optreden van rapper Umit-C, waarbij hij o.a. zijn SP verkiezingshit “Niet Brussel maar de buurt is de basis” ten gehore bracht. Deze is o.a. te vinden op youtube.

alex franken
Alex Franken treedt op

Caféferendum
Prik! presentator Sjaak Bral geeft het publiek het woord in het caféferendum

Het volgende politiek café Prik zal plaatsvinden op zondag 22 november waarbij het pittige onderwerp Integratie op het programma zal staan. Meer informatie vind je op de website.

U bent hier