h

Opheldering over aanhouding directeur TodaysArt

18 september 2009

Opheldering over aanhouding directeur TodaysArt

De SP fractie in de Haagse gemeenteraad is geschrokken van de aanhouding van de directeur van het Haagse TodaysArt Festival. Fractievoorzitter Gyömörei verklaart: “Het kan geen kwaad om na een aangifte, naar ik begrepen heb voor verdenking van opruiing, iemand om opheldering te vragen. Maar iemand door een arrestatieteam van zijn bed te laten lichten en een aantal malen in één week naar het bureau te halen, vind ik nogal overdreven. Daarnaast heb ik begrepen dat zij inmiddels ook het personeel aan het verhoren zijn."

"TodaysArt is een prachtig festival georganiseerd door gedreven mensen. Daar horen pittige posters bij. Het is reclame voor een kunstfestival en niet voor een fles afwasmiddel. De politie had hem toch ook door middel van een telefoontje naar het bureau kunnen vragen? Ik vraag me af of er iets is geleerd van het oppakken van een cartoonist als Gregorius Nekschot of zoals met de webmaster van Ravage. Ik wil opheldering hierover en stel vanmiddag schriftelijke vragen”.

De SP wil nauwkeurig omschreven hebben wat de gang van zaken is geweest met het aanhouden en verhoren van de directeur van Todays Art. Ook wil zij weten of het nu nodig is om deze man op deze manier aan te houden en te verhoren, gelet op de aard van de posters en de aard van zijn functie als directeur van een kunstfestival. “Daarnaast ben ik benieuwd of dit in overleg is gebeurd met burgemeester van Aartsen“ aldus Gyömörei.

U bent hier