h

Besteed 1 miljoen voor Van der Vennepark anders

7 december 2009

Besteed 1 miljoen voor Van der Vennepark anders

De SP in Den Haag vindt het onnodig dat het ministerie van Landbouw, Natuur en Visserij 975.000 euro gemeenschapsgeld steekt in het groener maken van het Van der Vennepark in de Schilderswijk. Het park bevat al voldoende groen en er wordt veel gebruik van gemaakt. Aan de uiteinden van het park staan bomen, er wordt gevoetbald in de voetbalkooi en in de zomer picknicken families op de grasstroken.

vennepark

Van de vijftig geënquêteerde bewoners rondom het park vindt een meerderheid dat het zonde van het gemeenschapsgeld is om het park nu opnieuw in te richten. Als er al geïnvesteerd moet worden in het park zien zij liever dat geïnvesteerd wordt in meer faciliteiten, zoals schommels en bankjes, meer toezicht op de kinderen, aanpak van drugsrunners en het voorkomen van het in de brand steken of molesteren van speelgoed en plantenbakken. Herinrichting van het park heeft volgens bewoners geen enkele zin als de vernielzucht door blijft gaan.

Er zijn volgens sommige bewoners ook veel urgentere zaken die de overheid aan zou moeten pakken dan het opnieuw inrichten van het park. De crisis maakt het nog moeilijker voor hen om rond te komen, de werkloosheid is hoog, de huizen soms krap en slecht onderhouden en bewoners zouden liever hebben dat de 1 miljoen beschikbaar wordt gesteld om de onveiligheid op straat terug te dringen.

Een deel van de bewoners is niet op de hoogte van de plannen. Een aantal bewoners heeft wel een flyer van de dienst stedelijke ontwikkeling van de gemeente in de bus gehad, maar daar staat alleen op dat het park groener en mooier wordt.

De SP vindt het goed dat landbouwminister Verburg en wethouder Baldeswingh geld investeren in de Schilderswijk, maar beiden moeten wel goed nagaan als zij op maandag 7 december om 16:00 uur de afspraken tekenen of de investering voor het herinrichten van het Van der Vennepark de meest noodzakelijke is.

hedwig vennepark

Onderstaand artikel komt uit het AD / Haagsche Courant van 7 december 2009:

SP: buurt wil geen nieuw Vennepark

De bewoners rond het Van der Vennepark zitten niet te wachten op een nieuwe inrichting van hun plein in de Schilderswijk. Ze willen liever dat er meer speeltoestellen komen en dat het toezicht wordt verbeterd.

Dat blijkt uit een enquête van de SP. Die heeft de afgelopen dagen de mening van de bewoners gepeild. Aanleiding is het besluit van minister Verburg van Landbouw om een subsidie van 975.000 euro te geven voor het groener maken van het park. Met het plaatsen van een boom wordt dat vandaag gevierd. De buurtbewoners vinden dat dat geld beter besteed kan worden aan handhaving, om te voorkomen dat het park wordt vernield. Ook zeggen de mensen last te hebben van drugsrunners. Dat is een streep door de rekening van de gemeente. Die wil het park juist samen met de bewoners veranderen. De SP hoopt dat de gemeente naar de bewoners luistert. Het park is volgens de partij al groen genoeg.

U bent hier