h

Jongeren in Lage Veld in actie voor jeugdhonk

18 december 2009

Jongeren in Lage Veld in actie voor jeugdhonk

Afgelopen donderdag organiseerden jongeren uit de buurt Lage Veld in de wijk Wateringse Veld een bijeenkomst over overlast. Van de 4.700 inwoners in deze buurt is 37% jonger dan 25 jaar. Het verbaasde Lesley Arp van Rood Den Haag en kandidaat gemeenteraadslid Daniël de Wit dan ook dat de gemeente bij de inrichting van deze nieuwe wijk onvoldoende nagedacht heeft over de faciliteiten voor jongeren en kinderen. Uit noodzaak spelen zij op straat, waardoor sommige buurtbewoners last hebben van scooterlawaai en bang zijn dat voetballen hun auto’s beschadigen. De SP wil dat de gemeente snel in actie komt.

De Wit: “In samenspraak met buurtbewoners moet een plek toegewezen worden waar jongeren kunnen hangen en kunnen voetballen. Het is mooi dat deze jongeren samen met bewoners handtekeningen op gaan halen voor een buurthuis met een jeugdhonk. De SP ondersteunt dit van harte. Te vaak worden jongeren op straat beschouwd als overlastgevers en worden ze weggepest.”

Een jongerenwerker van Stichting MOOI zegde tijdens de avond toe dat de jongeren voorlopig zo nu en dan op een schoolplein kunnen voetballen. De gemeente moet nu nog snel voor een permanente locatie zorgen.

U bent hier