h

SP raadslid Moes: gelijke betaald parkeertijden in Haagse woonwijken

21 december 2009

SP raadslid Moes: gelijke betaald parkeertijden in Haagse woonwijken

Een meerderheid van de Haagse gemeenteraad heeft op 17 december het voorstel van de SP gesteund om de tijden voor betaald parkeren in de stad zoveel mogelijk gelijk te trekken. SP gemeenteraadslid Willemijne Moes: “Momenteel zijn er in Haagse woonwijken veel verschillen in betaald parkeertijden. Dit is verwarrend voor bewoners, bezoekers en werknemers. Laat de gemeente met duidelijke regels komen, die begrijpelijk zijn voor iedereen”

Bovendien kunnen de verschillende betaald parkeertijden tot extra overlast leiden: een buurt waar alleen overdag betaald parkeren geldt kan bijvoorbeeld ’s-avonds vol staan met auto’s uit andere wijken. Het is uiterst frustrerend om na een drukke werkdag voortdurend rondjes in je wijk te moeten rijden: in het Zeeheldenkwartier beginnen bewoners deze maand met een handtekeningen- en posteractie om aandacht te vragen voor deze problematiek. De SP wil dat het college tegen het einde van 2010 de stand van zaken bekendmaakt met betrekking tot het gelijktrekken van de parkeertijden in Haagse woonwijken.

U bent hier