h

De SP buurt in de Schilderswijk na klachten van bewoners

24 januari 2010

De SP buurt in de Schilderswijk na klachten van bewoners

Waar de PVV voornamelijk schreeuwt vanuit de Haagse kaasstolp betekent de SP wat voor mensen. Wij gaan op mensen af en voeren samen actie om hun situatie te verbeteren. Wij toetsen of datgene wat we zeggen in de raad strookt met de beleving van mensen op straat. Zo ook afgelopen zaterdag toen we een vervolgonderzoek startte in de schilderswijk.

SPers buurten in de Schilderswijk
SP'ers bellen aan bij een bewoner van de Schilderswijk

Tijdens een eerder buurtonderzoek op 10 januari was duidelijk geworden dat bewoners in de Van Beijerenstraat en de Hoefkade last hebben van achterstallig onderhoud. Er wordt deze mensen al jaren beloofd dat er gesloopt gaat worden, maar wanneer is nog onzeker. Gevolg van deze onzekerheid is dat bewoners grote investeringen aan hun woning uistellen. Het tapijt wordt niet vervangen, want dat is zonde als de woning toch binnenkort gesloopt gaat worden. Daarom mogen deze mensen wat SP betreft niet langer in onzekerheid worden gehouden. Het moet duidelijkheid worden wanneer er gesloopt gaat worden.

Tot de sloop moet de woningstichting er ook voor zorgen dat de woningen onderhouden worden. De SP trof tijdens het vervolgonderzoek zeer ernstige gebreken aan. Slechte isolatie, tocht, vocht, portieken die niet schoon gehouden worden, gehorige vloeren, ratten, muizen, schimmel en stank. Een bewoner zei hierover: "Ik maak elke dag schoon en verf mijn muur elke maand, omdat de schimmel razendsnel terug komt. Er valt niet tegen op de te werken. Ik heb het gemeld bij de woningstichting, maar heb niet echt het idee dat ze me serieus nemen. Misschien komt dat wel omdat dit gesloopt gaat worden."

OverlastAls de woningstichting hier niets aan doet, veranderd dit buurtje langzamerhand in een ghetto. Dat mag niet gebeuren. De SP zal de betreffende woningstichting van haar bevindingen op de hoogte brengen, wijzen op haar verantwoordelijkheid en vervolgens hier de bewoners weer van op de hoogte brengen.

Dagboek buurten in de Schilderswijk

U bent hier