h

Meer aandacht voor de Haagse buurten

5 januari 2010

Meer aandacht voor de Haagse buurten

SP Den Haag trapte zondag de campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen af met een vurig betoog voor meer voorzieningen in de Haagse buurten. Lijsttrekker Ingrid Gyömörei legde uit hoe de SP de stad een stuk socialer gaat maken. Zij presenteerde de kaart van Den Haag zoals deze eruit zou zien in 2014 als de SP het vanaf nu voor het zeggen zou hebben. Gyömörei werd hierbij ondersteund door Jan Marijnissen die de aanwezige SP leden aanmoedigde de handen uit de mouwen te steken de komende maanden.

Jan Marijnissen bij aftrap campagne 2010Jan Marijnissen tijdens de aftrap van de campagne

Gyömörei wil vooral de menselijke maat terug in de stad: “Zorg, onderwijs en sport willen we in de buurt organiseren. Ook moet de politiepost terug in de wijk. De mensen moeten zich prettig en veilig voelen op de plek waar ze wonen. Als mensen voor de SP kiezen op 3 maart, dan heeft Den Haag in 2014 weer een sociaal hart. De buurt is de schaal van de toekomst, niet het stadhuis.”

Ingrid bij aftrap campagne 2010
De lijsttrekker reageerde zondag ook op de aangekondigde bezuinigingen van wethouder Bolle van de PvdA. Gyömörei: “Schandalig dat zij wil bezuinigen op het zorgbudget en de leefbaarheid van de stad. Je zou van de PvdA verwachten dat ze net als de SP Den Haag socialer willen maken. In plaats daarvan vernaggelen ze de stad met miljoenenprojecten zoals een cultuurtoren op het Spui en absurde bouwplannen in Scheveningen, Kijkduin en de Binckhorst. De SP gebruikt deze miljoenen liever voor voorzieningen voor alle Hagenaars.”

U bent hier