h

Politie moet nachtbrakende kinderen thuis brengen

29 januari 2010

Politie moet nachtbrakende kinderen thuis brengen

De Haagse SP vindt dat de politie kinderen die tot diep in de nacht op straat zijn op moet pakken en naar huis moet brengen. Hiervoor wil zij een proefproject van één jaar invoeren. Kinderen horen ’s-avonds thuis in bed te liggen. Ze moeten immers de volgende dag weer fris naar school om goed te kunnen leren. De volgende dag moeten ouders zich op het bureau melden, waar ouders uitleggen waarom hun kinderen zo laat op straat zijn. De politie kan vervolgens doorverwijzen naar hulpverlening als ouders graag ondersteuning willen en op huisbezoek gaan om meer te weten te komen over achterliggende problemen. Bij herhaling en weigering van hulp moet de Vroegtijdige Interventie Gezinnen worden toegepast.

Uit verschillende buurtonderzoeken van de SP Den Haag is naar voren gekomen dat buurtbewoners al jarenlang overlast ondervinden van kinderen die tot diep in de nacht lawaai maken op straat. Met name in de zomer zorgt dit voor veel ongemak. Een belangrijke oorzaak van dit probleem is dat grote gezinnen in veel te kleine huizen wonen.

Voor kandidaat raadslid Daniël de Wit is de maat vol. De Wit: “Bewoners hebben recht op rust. De huidige politiesterkte is onvoldoende om kinderen op te pakken en naar huis te brengen. Daarom wil de SP investeren in meer buurtagenten. De buurtagent moet weer iemand worden die gekend wordt, bewoners kent en die direct bereikbaar is voor bewoners.”

U bent hier