h

Vennepark: minister en wethouder luisteren niet naar bewoners

14 januari 2010

Vennepark: minister en wethouder luisteren niet naar bewoners

De SP in Den Haag vindt het onnodig dat het ministerie van Landbouw 975.000 euro gemeenschapsgeld steekt in het groener maken van het Van der Vennepark in de Schilderswijk. Kandidaat raadslid Daniël de Wit: “Het park is groen genoeg. Landbouw minister Verburg en wethouder Baldewsingh willen oude bomen vervangen door nieuwe bomen.”

Uit SP-onderzoek blijkt dat bewoners rondom het Van der Vennepark helemaal niet zitten te wachten op meer groen. Zij willen geld voor toezicht op hun spelende kinderen, meer speeltoestellen en aanpak van drugsrunners en vandalisme.

Het Haagse SP Kamerlid Krista van Velzen stelde vragen over de onnodige uitgave. De minister antwoordde dat zij toch bomen gaat kopen voor het park. De minister luistert dus niet naar wat bewoners willen die gebruik maken van het park.

De Haagse SP wil dat de minister alsnog de geldverspilling ongedaan maakt. De Wit: “Steeds vaker zien we verspilling aan onnodige projecten. In dit geval komt het geld van de landelijke overheid. Dat het geld niet uit de gemeentekas komt is nog geen reden om het over de balk te smijten. We hebben het hier immers over gemeenschapsgeld waar iedereen belasting voor betaald.”

Meld geldverslindende projecten
Kent u ook zulke onnodige geldverslindende projecten? Meld dit dan bij Daniël de Wit. Zijn e-mailadres is ddwit@sp.nl en mobiel telefoonnummer is 06-51525475.

Artikel Binnenlands Bestuur
Artikel Telegraaf

U bent hier