h

Lijsttrekker Ingrid Gyömörei in debat in Rivierenbuurt

11 februari 2010

Lijsttrekker Ingrid Gyömörei in debat in Rivierenbuurt

Maandagavond vond er een debat plaats in buurthuis de Boskant in de Rivierenbuurt. Onze lijsttrekker was daarbij aanwezig. De bewoners van de Rivierenbuurt gaven aan dat hun leefomgeving onder druk staat van verdichting en hoogbouw. Door verplichte verhuizingen is het erg moeilijk om weer terug te keren naar betaalbare woningen . Dit komt onder andere door het inplaatsings- en woningtoewijzigingsbeleid.

Ingrid aan het woord in de Boskant
SP-lijsttrekker Gyömörei aan het woord in de Boskant

Gyömörei: “De wijk schreeuwt er om dat dit beleid weer onder de verantwoordelijkheid van de gemeente Den Haag moet vallen. Toewijzing door Haaglanden is een systeem dat door mensen is bedacht. Mensen kunnen ook bedenken dat een falend systeem moet worden beëindigd”

Een gevolg van het inplaatsings- en toewijzingsbeleid is dat hierdoor families en sociale structuren uit elkaar vallen, wat tot veel verdriet en ergernis van de huidige bewoners leidt. Zij verzochten daarom de aanwezige politici om zich tegen deze ontwikkelingen te verzetten. Ingrid gaf aan dat zij dit al jaren doet en er zeker mee door gaat. Opmerkelijk was een opmerking van de ook aanwezige lijsttrekker van GroenLinks, de huidige wethouder Bert van Alphen, toen het ging over bouwen. “Als Ingrid het niet weet, dan weet niemand het!”, aldus van Alphen.

Publiek Boskant

U bent hier