h

PvdA wethouder Kool moet zich diep schamen

1 maart 2010

PvdA wethouder Kool moet zich diep schamen

In de top 10 van slechtste wijken voor kinderen in Nederland staan 5 Haagse wijken, zo schrijft de Volkskrant op basis van een onderzoek van het Verwey Jonker Instituut. Kandidaat raadslid Bart van Kent reageert geschokt: “Kinderen worden in Den Haag veruit het hardst getroffen door slechte omstandigheden. Dit college van PvdA, VVD en Groenlinks kan deze feiten niet afschuiven of oppoetsen. De verantwoordelijke wethouders Dekker (VVD) en PvdA wethouder Kool hebben gefaald. Ik kan mij voorstellen dat Kool even geen mooie woorden meer spreekt over “opkomen voor de onderkant van de samenleving.” Hij moet zich wat mij betreft in een hoekje gaan schamen en bedenken of hij nog een geloofwaardige kandidaat voor de PvdA is.”

Volgens van Kent moet voorkomen worden dat de PvdA weer gaat samenwerken met de VVD omdat er van de vele verkiezingsbeloften niets terecht komt. “De PvdA strooit weer met mooie woorden maar heeft de positie van de kinderen in deze vijf wijken niet kunnen verbeteren de afgelopen tijd. Een sterke en dus grote SP is noodzakelijk om de PvdA aan haar beloftes te houden en de goede kant uit te trekken.” Aldus van Kent.

De Haagse wijk Moerwijk-Zuid staat op plek 1 van de ranglijst, gevolgd door Zuiderpark (3), Schildersbuurt-Noord (5), Huygenspark (6), Morgenstond-Zuid (10). In het onderzoek is onder andere gekeken naar het aantal werkloze jongeren, het aantal kinderen in achterstandswijken, het aantal voortijdig school-verlaters en de hoeveelheid speelruimte.

De SP heeft talloze voorstellen en ideeën om kinderen in Den Haag een fatsoenlijk bestaan te bieden. Van Kent: “ Wij willen bijvoorbeeld kleinere scholen en extra leerplichtambtenaren. Er moeten meer stageplaatsen komen en betere begeleiding voor jongeren in het beroepsonderwijs. Er komt wat de SP betreft individuele begeleiding naar werk of school voor jongeren die uit de bocht schieten. Er zijn meer wijkagenten nodig die ook contact hebben met scholen over jongeren die overlast veroorzaken. Tot slot moet het dichten van de kloof tussen rijk en arm hoofdprioriteit van de gemeente worden.

U bent hier