h

Haag Wonen laat ons al jaren in de steek

23 juni 2010

Haag Wonen laat ons al jaren in de steek

Meer dan honderd boze bewoners uit de ‘vergeten driehoek’ in de Schilderswijk kwamen op dinsdagavond 22 juni bijeen op de door de Haagse SP georganiseerde bewonersavond. SP-raadslid Bart van Kent die bij de avond aanwezig was, is geschokt over de horrorverhalen van de bewoners “het is duidelijk dat Haag Wonen hier al jaren zwaar aan het falen is, het is tijd voor actie!” De bewoners hebben zich verenigd in een bewonerscomité en zullen samen met de Haagse SP ten strijden trekken voor betaalbare woningen en goed onderhoud.
Manja Smits in gesprek met de zaal
De zaal was gevuld met boze huurders van Haag Wonen

De avond was georganiseerd naar aanleiding van een SP-enquête die in februari van dit jaar is afgenomen onder de bewoners. De bewoners zijn zwaar verontwaardigd over woningcorporatie Haag Wonen. Die heeft stelselmatig klachten genegeerd, waardoor veel huizen verkrot zijn.

SP-bestuurslid Hannie van der Sman
SP-bestuurslid Hannie van der Sman in gesprek met enkele huurders van Haag Wonen

Sommige klachten zijn ouder dan tien jaar. Muren zitten onder de schimmel, het behang laat los, lekkende leidingen en er is veel overlast van ongedierte. Veel bewoners hebben door deze klachten lichamelijke problemen, zoals astma en bronchitis. Op klachten van de bewoners geeft Haag Wonen keer op keer geen gehoor. “Na ruim een jaar klagen is er nog niets gebeurd, als je Haag Wonen belt wordt de verbinding gewoon verbroken” aldus een verontwaardigde huurder. Een andere huurder vervolgt “zomers kunnen we de ramen niet open zetten, want dan valt het glas eruit”.

U bent hier